5 Sfaturi : Cum sa alegi masina de paletizat potrivita?

Atunci cand achizitionezi utilaje industriale poate fi dificil sa stii cat de bine aparatul in cauza va face fata in fabrica dvs. Este foarte important sa ai raspunsul la aceasta intrebare inainte de a fi prea tarziu .
Acest articol va ajuta sa luati decizia corecte in ceea ce priveste cumpararea unui paletizor.

  • In primul rand trebuie sa va asigurati ca alegeti tipul potrivit de masina de paletizat. Aveti nevoie de o masina de paletizat complet automata pentru a fi integrata intr-o linie de productie, ea pornind automat in momentul incarcarii paletului si oprindu-se automat cand acesta paraseste suprafata? Sau va este de ajuns si un model semi-automat, mai simplu si mai ieftin?
  • Asigurati-va ca paletii folositi de dvs. Se potrivesc paletizorului ce urmeaza sa il achizitionati. Ar fi un dezastru sa achizitionati un paletizor si sa observati ulterior ca nu se potriveste paletilor dumneavoastra. Paletii vin in mai multe dimensiuni si marimi asa ca nu ezitati sa verificati compatibilitatea la furnizor inainte de a cumpara masina de paletizat. Trebuie sa oferiti de asemenea informatii despre dimensiunea maxima a paletului (latime), inaltimea maxima a incarcaturii si altele. Diametrul standard este de 1500 mm dar paletizoarele vin si cu dimensiuni mai mari si inaltimi customizabile.
  • Intrebati furzinorul despre posibilitatea de a vedea paletizorul inainte sa il cumparati sau chiar sa faceti un test cu produsul dumneavoastra pe paletizorul respectiv.
  • Verificati perioada de garantie pe care o primiti la palet, ce se intampla dupa aceasta perioada, daca aveti de unde obtine piese de schimb sau efectua reparatii in cazul in care apar defectiuni. Preferabil este sa alegeti un furnizor local, cu piese de schimb pe stoc, fara sa trebuiasca sa asteptati pentru ca un furnizor din afara tarii sa livreze piesele respective.
  • Verificati care sunt consumabilele paletizorului, de ce aveti nevoie pentru a va ambala produsul, costurile acestora si rapiditatea cu care vor fi ele livrate.

Prin acest articol sper ca v-am ajutat in alegerea masinii de paletizat potrivite pentru afacerea dumneavoastra!

Articole similare
Share
Categorie : Stiri si informatii tags: , , .