Folia stretch si ambalarea termocontractibila la paletizoare

  • Folia stretch si cea termo sunt doua materiale utilizate in mod normal in industria de ambalare, in special in sectorul de productie, pentru a asigura produse prin impachetarea pe un palet. Folia industriala stretch si cea termo ofera protectie buna produselor si le grupeaza pe un palet prin infoliere. Majoritatea foliilor sunt fabricate din polietilena si PVC. Prin infasurare sunt adaugate mai multe straturi din acest material pe produs.
  • Folia poate fi infasurata automat sau semi automat folosind utilaje specializate, sau poate fi infasurata manual. Folia este pliabila, subtire si se lipeste de acelasi tip de folie sau chiar de ea insasi, neffind nevoie de lipici sau alte elemente pentru a inchide pachetul. Din cauza ca sunt folosite in industrie foliile pot avea o latime foarte mare, fiind greu sa infasori un paleti manual, fara ajutorul unui utilaj special. Foliile pot fi comandate in functie de latime si grosime.
  • Folia stretch si cea termo vin in mai multe culori si tipuri de protectie pentru material incluzand protectie UV.Pot fi facute si pe comanda pentru a inseara o sigla a companiei si multe altele. In functie de produsul pe care folia trebuie sa il protejeze ,tipurile de folie sunt foarte variate: folii antiinflamabile, non-toxice, impermeabile, extra durabile s.a. Nefiind folosite doar la transport ci si le simpla depozitare a produselor, facilitatile anti inflamabile si impermeabile sunt absolut necesare in unele situatii.
  • Folia Stretch este folosita deoarece pretul de achizitionare este unul accesibil iar tipul de folie poate fi folosit pe orice tip de material. Dezavantajul este ca poate fi stransa prea mult pe produse si astfel sa le deterioreze sau sa le “inghesuie” unul in altul.
  • Folia Termocontractibila este diferita de cea stretch. Aceasta nu se strange din prima pe produs ci este aplicata lejer, apoi se “lipeste” de produse prin termocontractie. Si folia termocontractibila este subtire, si se lipeste de ea insasi, diferenta fiind doar prin modul lor de aplicare
  • Toate tipurile de folie si mai multe sfaturi despre ambalarea industriala le puteti gasi la noi !

    Articole similare
    Share
Categorie : Stiri si informatii tags: , , .